Essentials - Stora baskursen

Vår stora baskurs inom inköp som ger dig allt du behöver kunna som inköpare

Det här är en fyra dagars internatkurs för dig som behöver kunskap snabbt inom inköp och förhandling. Under de här fyra dagarna och kvällarna täcker vi upp allt det viktiga som du behöver kunna som inköpare. Kursen sträcker sig från måndag efter lunch till fredag lunch. Vi varvar inköps- och förhandlingsteori och lär ut metoder parallellt med praktiska övningar. Under kursen kommer du att arbeta med vårt övningsföretag Ljus & Lykta AB, och du kommer att få ett kursmaterial som du behöver läsa på innan kursstarten.

Essentials - Stora Baskursen motsvarar delvis InköpsForums tidigare inköpsprogram, dock i en mer koncentrerad form.

I kursen ingår en  individuell analys där vi tar fram din naturliga inköpsprofil, vilket kommer underlätta för dig i ditt arbete som inköpare.

Kursen är förlagd på kursgård, internatkostnaden faktureras separat från kurskostnaden eller betalas direkt till kursgården.

 

Kursledare

Catharina Lind är en uppskattad författare, lärare, talare och erkänd expert inom inköp. Hon är grundare av InköpsForum Affärsutveckling AB och har mångårig erfarenhet av inköp inom de flesta branscher, även internationellt.

Catharina tillhör den nya generationen av företagsstrateger och står för en innovativ syn på inköp där kundnytta och marknadsstrategier styr synen på leverantörsstrukturen, vilket genererar betydligt bättre lönsamhet i företaget.

Catharina arbetar även med utveckling av metoder och verktyg för att effektivisera inköpsorganisationer. 

 

Ylva har lång inköpserfarenhet och har arbetat som inköpare/inköpschef mellan 1979 och 2006 på stora livsmedelsföretag i Skåne.

Sedan hösten 2008 arbetar Ylva som kursledare för inköpsrelaterade kurser, först för InköpsForum och sedan för NBI i Växjö AB. Nu är hon tillbaka hos InköpsForum igen. 

Ylva bor i ett rött hus långt inne i skogen strax norr om Kristianstad. Där pysslar hon om sina katter, höns och växter, tillsammans med sin man Weine.